Szemészeti szakrendelés

Három állatorvos által vezetett szemészeti szakrendelő-hálózat. Központi telefonszámunk:

szemész állarorvosok

Szemészeti szakrendelés & szemészeti műtétek

A szemészeti szakrendelés az év minden munkanapján reggel 9 és este 19 óra között elérhető, szemészettel évek óta intenzíven foglalkozó állatorvosaink közreműködésével. A szakrendelésre bejelentkezni a 06304350705 telefonszámon lehetséges, ahol vagy az állat tulajdonosa, vagy közvetlenül a beküldő állatorvos tudja velünk felvenni a kapcsolatot.

A telefonszámon mindig elérhető valamelyik szemész kollégánk, aki segít eldönteni, hogy sürgős vagy nem sürgős beavatkozást igénylő szemészeti esettel állunk-e szemben.

Szemészeti ultrahang
Szemészeti ultrahang

Sürgős esetben a beteget az állatorvosi szemészeti ügyeleti rendszerben, a lehető legrövidebb időn belül fogadjuk. Nem sürgős esetben telefonon egy mindkét félnek alkalmas időpontot beszélünk meg a tulajdonossal vagy a beküldő állatorvossal, és a megbeszélt időpontban várakozás nélkül fogadjuk a beteget.

A szakrendelésen a beküldő kolléga igényeinek megfelelően teljes körű szemészeti diagnosztikai vizsgálatot végzünk és ennek eredménye alapján megkezdjük a beteg gyógykezelést, vagy ha kifejezetten egy bizonyos vizsgálatra, terápiás beavatkozásra érkezett a beteg elvégezzük azt, és ennek menetét, eredményét stb. részletesen leíró kórlappal a beteget visszairányítjuk a beküldő kollégához. Szükség esetén, vagy ha erre irányuló kérés érkezett az elvégzett vizsgálatok, kezelések eredményét, illetve a további javaslatokat telefonon keresztül is megbeszéljük a kezelő állatorvossal.

Szemfenékvizsgálat funduskamerával

A vizsgálatokat, kezeléseket igyekszünk legjobb tudásunk szerint magas szakmai színvonalon végezni, ennek érdekében folyamatosan képezzük magunkat a legfrissebb szakkönyvek, folyóiratok és külföldi szemészeti konferenciák segítségével.

Eszközparkunk jelen pillanatban is európai színvonalú (professzionális szemészeti operációs mikroszkóp, digitális mikrosebészeti rendszer, ERG, szemészeti ultrahang, stb), és a későbbiekben is igyekszünk a kor igényeinek megfelelően fejleszteni azt.

ERG vizsgálat

A szemészeti műtéteknél a beteg altatását minden esetben altatógép vagy TIVA (Total intravenous anaesthesiasegítségével végezzük, külön altatóorvos közreműködésével, a beteg életfunkcióit szorosan monitorozva. Ilyen feltételekkel szükség esetén nagyon idős vagy szisztémás betegségben szenvedő állatok szemészeti műtéteit is el tudjuk végezni.