Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózat

Három állatorvos által vezetett szemészeti szakrendelő-hálózat. Központi telefonszámunk:

szemész állarorvosok

A Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózat 2014-ben jött létre három, szemészettel régóta intenzíven foglalkozó állatorvos, Dr. Bárány Györgyi, Dr. Fenyves Ildikó és Dr. Lévai Péter szervezésében. Már az induláskor fontosnak tartottuk, hogy céljainkról, lehetőségeinkről közvetlenül informáljuk a Kedves Kollégákat, ezért hoztunk létre egy honlapot, melyet kizárólag állatorvosok tájékoztatására szántunk.

Miért hoztunk létre közös szakrendelést?

Mindhárman sok-sok éve foglalkozunk állatorvosi szemészettel. Azt tapasztaltuk, hogy az országban sehol nincs olyan rendelő, ahol bármely nap, magas színvonalon látnak el akár komolyabb szemészeti betegeket is. Mi sem voltunk ilyenek egyenként, hiszen számtalan sokmilliós műszert, eszközt egyedül képtelenek voltunk megvásárolni, és nem tudtuk az év minden napját munkával tölteni.

Dr. Bárány Györgyi

Ezért döntöttünk úgy, hogy egyesítjük erőinket, közös befektetésből bővítjük eszközparkunkat és a egymást felváltva, helyettesítve folyamatos szakrendelés-hálózatot hozunk létre.

Milyen betegeket küldhettek hozzánk?

Gyakorlatilag bármilyen szemészeti megbetegedésben szenvedő kutyát, macskát (esetleg egyéb kisállatot) tudunk fogadni. A legalapvetőbb diagnosztikai lépésektől kezdve (fizikális vizsgálat, könnytermelés mérés, fluorescein festés, stb) a bonyolultabb vizsgálatokig (réslámpás vizsgálat, szemfenék vizsgálat, szemészeti ultrahang, ERG, stb) a szemészeti diagnosztika széles palettáját kínáljuk.

Szemnyomás mérés

Az általatok vagy általunk diagnosztizált szemészeti megbetegedések terápiájában is állunk rendelkezésetekre a gyógyszeres kezelésektől kezdve, az egyszerűbb szemészeti műtéteken keresztül, a bonyolultabb beavatkozásokig (pl.: szaruhártya fekély, perforáció, szemen belüli idegentest eltávolítása, szürkehályog műtét, glaukóma stb.).

A beküldő állatorvossal minden esetben igény szerint együttműködünk. Minden vizsgálatról, kezelésről írásos dokumentációt adunk a tulajdonosnak, ha kéritek e-mailben Nektek is, de telefonos konzultációra is van lehetőség pl. utókezelés esetén. Ha az állat beutalóval érkezik, csak az általatok kért vizsgálatokat, kezeléseket végezzük el, majd a beteget visszairányítjuk hozzátok.

További információk: